Wandelroutes Oudsbergen

10 May 2024

Oudsbergen en omgeving heeft voor elke wandelaar wat moois in petto!
Maak je verblijf in vakantiewoning ‘Ellé’Belle’ nog leuker met onderstaande aanbevelingen.

Source: https://www.wandeleninlimburg.be/nl/wandelroutes

OUDSBERG

De wandelroute ‘Oudsberg’ is de ideale kennismaking met de erg karakteristieke landduinen in Oudsbergen. Af en toe moet je wel flink klimmen, maar het mooie uitzicht op de top van de Oudsberg is de inspanning waard.

Kenmerken
Regio: Nationaal Park Hoge Kempen

Wandelroutes
groen 3,1 km – blauw 7,3 km – oranje 11,5 km – rood 14,2 km

Instapplaats Kerkhof Opglabbeek
Instapplaats Camping Zavelbos

 

DONDERSLAG

Het wandelgebied Donderslag leidt je door de bossen van Oudsbergen naar enkele mooie vennen zoals Turfven en Ruiterkuilen.

Kenmerken
Regio: Nationaal Park Hoge Kempen

Wandelroutes
groen4,1 km – blauw6,7 km – geel10,9 km – rood14,1 km

Kenmerken
Regio: Nationaal Park Hoge Kempen

Instapplaats Leemkuilstraat
Instapplaats Weg naar Zwartberg

 

THORPARK

Op 10km² vind je bijna alles wat de Hoge Kempen typisch maakt: mijnsteenbergen te midden van heidevelden en dennenbossen, een beekvallei (Stiemerbeekvallei) en het  jeneverbesstruweel (Heiderbos). Thorpark is een gebied van 10 km² achter de voormalige mijn van Waterschei. Het gebied heeft zoveel kwaliteiten dat het zal aansluiten bij het Nationaal Park. Je vindt hier alles wat de Hoge Kempen te bieden heeft: mijnsteenbergen te midden van heide en dennenbossen, een mooie beekvallei, jeneverbessen en landduinen. Enkele opvallende gebouwen kruiden het landschap: de kinderkolonie van As en de steenkoolmijn van Waterschei (Thor Central). Je kan er al uitgebreid wandelen, maar een toegangspoort in het gekende recept van de andere poorten is er (nog) niet.

Kenmerken
Regio: Nationaal Park Hoge Kempen

Wandelroutes
blauw 1,7 km – groen 4,3 km – blauw 7,9 km – thema 12,1 km – rood 12,7 km – geel 16,4 km

 

DE MATEN

Deze route laat je kennismaken met het wondermooie natuurgebied tussen Genk en Diepenbeek. Je wandelt langs de vele vijvers van de Maten tot aan het Diepenbekerbos. Opgelet: op deze route zijn honden niet toegelaten, omdat er te veel kwetsbare dieren in het gebied leven.

Landschappelijk is dit de meest afwisselende wandeling in Bokrijk en Kiewit, je ontdekt alle aspecten, van vijvers tot bossen, van galloways tot reigers. Een stevige trip, maar écht de moeite.

Startplaats: Slagmolenweg 76, Genk Slagmolen

Veel wandel plezier!

 

Family B.

Categories
Uncategorized

Related posts

Holiday House Ellé Belle Oudsbergen I The Story

13 May 2024

One of the most charming mansions on the ‘Weg naar Zwartberg’ in the center of Opglabbeek has begun a completely new life with the start of ‘Ellé’Belle.’ The former bank building has been repurposed into a unique, extremely charming holiday home. HOLIDAY HOME ELLÉ BELLE..

Vakantiewoning Ellé Belle Oudsbergen

10 May 2024

Eén van de meest charmante herenhuizen van de ‘Weg naar Zwartberg’ in het centrum van Opglabbeek, is met de start van ‘Ellé’Belle’ aan een geheel nieuw leven begonnen. Het vroegere bank gebouw heeft een nieuwe bestemming gekregen als unieke, uiterst charmante vakantiewoning. VAKANTIEWONING ELLÉ BELLE..

Where in the Bronze Green Oak Wood the Nightingale Sings

31 July 2024

Who doesn’t know the first line of the Limburg folk song? Unfortunately, the nightingale no longer sings as much, and oaks are sadly also in decline. Fortunately, we can still sing the song, and Limburg remains enchanting and beautiful! “Limburg, My Fatherland,” also known as..